Bij het begin van het nieuwe jaar hebben we onze leden die bijna met pensioen gaan uitgenodigd om te ontdekken welke keuzemogelijkheden ze hebben voor deze nieuwe fase in hun leven. Het was een genoegen om hen te verwelkomen tijdens 4 avonden die exclusief gewijd waren aan onze leden ouder dan 62 jaar.

  • Vanaf welke leeftijd kan ik van mijn Amonis-spaargeld genieten?
  • Ik heb net mijn wettelijk pensioen ontvangen en ik wil graag bijdragen blijven storten op mijn Amonis-rekening, kan dat?
  • Wat zijn de mogelijkheden als ik ervoor kies om mijn spaargeld in maandelijkse rentes te ontvangen?
  • Hoeveel zal ik ontvangen?

Deze en vele andere vragen worden regelmatig gesteld door onze leden wanneer hun pensioen nadert. Om tegemoet te komen aan de informatiebehoefte van onze leden nodigen we hen om de twee jaar uit voor een regionale avond over het opnemen van hun Amonis-pensioen: wanneer kan u het opnemen, onder welke vorm en welke belastingen zijn van toepassing.

In dit eerste trimester van 2024 hielden we 4 bijeenkomsten: in Brussel, Wanze, Leuven en Gent. Ter gelegenheid hiervan zijn we een samenwerking aangegaan met de bank Mercier Van Lanschot, die verschillende aspecten van vermogensbeheer heeft voorgesteld.

Nog een bewijs dat Amonis er niet alleen is wanneer u de universiteit/hogeschool verlaat, maar dat we u echt ondersteunen tot aan uw pensioenleeftijd, met een echte non-profitaanpak.

Hebt u de sessies gemist of was u verhinderd? Geen paniek! U kan alle informatie ontdekken in onze webinar.