Amonis werd al meer dan 10 keer bekroond als beste pensioenfonds in België en heeft nu ook een nieuwe onderscheiding op Europees niveau gekregen! Deze erkenning staat voor ons degelijk risicobeheer. Een mooie bekroning door de experten uit de sector.

Begin december 2021 heeft Investment & Pensions Europe (IPE), de toonaangevende Europese informatiebron voor professionals van pensioenfondsen en institutionele beleggers, Amonis de IPE Risk Management Award 2021 toegekend. Deze vermeldingen en onderscheidingen motiveren ons elk jaar opnieuw om ons in te zetten om nog beter aan uw behoeften te beantwoorden.

Een degelijk risicobeheer

De activa van onze leden doordacht beheren, dat is een van onze voornaamste zorgen. We zijn opgetogen en trots dat de pensioenwereld  specifiek het door ons uitgewerkte en innoverende systeem op dit gebied erkent. Zeker in tijden van financiële volatiliteit wint dit aan belang.

Het commentaar van de jury benadrukt de alomvattende aanpak van Amonis: « Amonis excels in doing the obvious – looking at the total risk including liability dynamics, ESG and political risk » (waarbij ESG staat voor Environment, Social en Governance).

Een sinds lang gevestigde doeltreffendheid

“Voor het tweede jaar op rij hebben wij de prijs voor het beste risicobeheer gewonnen. Persoonlijk ben ik hier erg blij mee, omdat dit een internationale erkenning is, waar we steeds concurreren met de grootsten.”, benadrukt Tom Mergaerts, de CEO van Amonis.

In de afgelopen 20 jaar is ons palmares verder aangegroeid. Amonis werd al 15 keer verkozen tot beste pensioenfonds van België:

  • 10 keer winnaar van de Best Pension Fund Award door Investment & Pensions Europe (IPE), in verschillende categorieën;
  • 5 keer winnaar van de World Finance Award.

Link naar het volledige artikel: klik hier